Yubo logo

Legal

Tietosuojakäytäntö

Introduction

Viimeisin päivitys: 19. joulukuuta 2023

Tutustu tietosuojakäytännön yhteenvetoon täältä: Pikakatsaus tietosuojaasi.

Yubo on sosiaalinen livestriimausalusta, joka yhdistää miljoonat nuoret ympäri maailman. Tavoitteenamme on tarjota turvallinen ja luotettava paikka, josta kaikilla käyttäjillä on positiivinen ja kunnioittava kokemus. Käyttäjiemme sekä heidän yksityisyytensä suojaaminen on meille ensisijaisen tärkeää.

Tästä tietosuojakäytännöstä löydät kaiken tarvittavan tiedon siitä, miten käsittelemme käyttäjiemme henkilötietoja. Lue se huolellisesti läpi pitäen mielessä, että käytäntö pätee aina Yubo-sovellusta käyttäessä.

Olemme pyrkineet tekemään käytännöstä mahdollisimman helppolukuisen ja selkeän, mutta jos sinulla on kysyttävää siihen tai tietojesi käyttöön liittyen, ota yhteyttä tietosuojatiimiimme osoitteessa privacy@yubo.live.

Henkilötietojen kerääminen: Keräämme alla olevassa “Keräämämme tiedot”-osiossa lueteltuja henkilötietoja “Henkilötietojen käyttötapa” -osiossa kuvattuihin tarkoituksiin. Säilytämme henkilötietoja niin kauan kuin se on järjellä ajateltuna tarpeellista tai asiaankuuluvaa Yhdysvaltain tietosuoja-asetuksessa linjattuihin tarkoituksiin tai muutoin lain vaatiessa. “Myymme” tai “jaamme” sovelluksen käyttäjien henkilötietoja kohdennettua mainontaa varten. Jos käytät Yubo-sovellusta ja haluat kieltäytyä näistä käyttötavoista, seuraa “Älä myy tai jaa henkilötietojani”-välilehdeltä löytyviä ohjeita. Jos haluat tietää lisää henkilötietoja koskevista käytännöistämme, tutustu täyteen tietosuojakäytäntöömme. 

Tämä tietosuojakäytäntö linjaa yksityisyydensuojaa koskevat käytäntömme sekä tarjoaa hyödyllistä tietoa siitä, miten käytämme palveluitamme hyödyntävien tai kanssamme vuorovaikutuksessa olevien yksilöiden henkilötietoja. Asiakirja pätee mitä tahansa Twelve-App SAS:in (“Twelve-App”, “me”, “meitä”, “meidän”) ylläpitämää tai Yubo-tuotemerkin alla toimivaa verkkosivustoa tai sovellusta sekä mitä tahansa Twelve-Appin tarjoamaa tuotetta tai palvelua käyttäessä. 

Termillä “henkilötiedot” tai “henkilökohtaiset tiedot” tarkoitamme mitä tahansa tietoja, joista sinut voidaan tunnistaa suorasti (esim. valokuvasi, nimesi, sähköpostiosoitteesi) tai epäsuorasti (esim. käyttäjätunnuksesi, sijaintisi, laitteesi tekniset tiedot).  

Keräämme sinusta tietoja Yubo-sovellusta (“Yubo”) käyttäessäsi tai verkkosivuillamme vieraillessasi. 

1. YDINARVOMME

Tuotteita ja palvelujamme tarjotessa meitä ohjaavat kaksi ydinarvoa: 

  • Käyttäjiemme yksityisyyden kunnioitus. Kaikki Yubo-ominaisuudet on suunniteltu alusta alkaen yksityisyyttä varjeleviksi. Tietosuoja-alalla tämä tunnetaan myös nimellä "sisäänrakennettu tietosuoja".  
  • Käytön turvallisuuden ensiarvoisuus<l:style2>. Tiimimme ovat sitoutuneet varmistamaan, että voit käyttää Yuboa turvallisella ja asianmukaisella tavalla. Teknologia-alustana hyödynnämme eri keinoja mahdollisesti yleisöllemme haitallisen tai loukkaavan käyttäytymisen ja sisällön torjuntaan. </l:style2>

Kiteytetysti voidaan todeta, että suunnittelemme tuotteemme ja palvelumme huolellisesti yksityisyyttäsi suojaaviksi sekä turvallisen kokemuksen takaaviksi. Uskomme tämän antavan sinulle tarvittavan itsevarmuuden arvokkaiden tuttavuuksien tekoon Yubossa. 

2. KUKA VASTAA HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ?

Twelve-App ylläpitää Yuboa; sosiaalista verkostoa, joka mahdollistaa ystävien löytämisen ja yhteydenpidon – etenkin live-videoiden kautta. Sen operoima on myös www.yubo.live

Henkilötietojesi "hallinnoijana" toimii tässä tietosuojakäytännössä määritellysti Twelve-App, ellei toisin mainita. Olemme ranskalainen yritys, jonka pääkonttori sijaitsee osoitteessa 59 rue de Ponthieu, bureau 562, 75008 Pariisi, Ranska.

3. KERÄÄMÄMME TIEDOT

3.1. Suoraan antamasi tiedot

Rekisteröitymistiedot. Yuboa käyttääksesi sinun on luotava oma käyttäjätili. Pyydämme sinulta tätä varten perustietoja, kuten puhelinnumerosi, nimesi ja syntymäaikasi. Tilin luomiseksi sinun on lisäksi valittava sille haluamasi käyttäjänimi ja salasana. Edellytämme myös, että lataat vähintään yhden kasvosi näyttävän profiilikuvan ja otat selfien, jossa näkyvien kasvonpiirteidesi perusteella voimme arvioida ikäsi ja varmistaa, että se vastaa antamaasi syntymäaikaa. 

Saatamme tarjota yksinkertaistetun rekisteröitymisprosessin Apple ID- tai Google-kirjautumisen muodossa. Tällöin saamme Applelta tai Googlelta tietyt henkilötietosi, kuten nimesi, Google- tai Apple ID:si sekä sähköpostiosoitteesi (voit Googlen tai Applen omista käytännöistä riippuen valita olla antamatta tiettyjä tietoja). Tällaisia tietoja käytetään vain Yubo-tilisi luomiseen. 

Voit halutessasi täydentää profiiliasi valinnaisilla tiedoilla, joita ovat esimerkiksi sukupuoli, emoji, kuvaus (“bio”) ja sähköpostiosoite. Yli 18-vuotiaat käyttäjät voivat lisäksi antaa tietoja ammatista ja koulutuksestaan.

Tietyt henkilökohtaiset tiedot, kuten sähköpostiosoitteesi, syntymäaikasi, puhelinnumerosi, sukupuolesi sekä ikäarvion luontiin käytetty selfiesi, eivät näy muille käyttäjille. 

Vuorovaikutuksesi kanssamme. Jos teet ilmiannon Yubossa olevasta käyttäjästä tai sisällöstä, pyydät apua, teet vaatimuksen, osallistut kyselyyn tai käytät (tämän käytännön kohdassa 9 linjattuja) tietosuojaoikeuksiasi, käsittelemme siihen liittyvät tiedot. Käsittelemme myös tietoja toisen käyttäjän ilmiantaessa sinut. Tällaisia tietoja ei jaeta eivätkä ne ole näkyvissä muille käyttäjille. 

Profiilin vahvistustiedot. Yubossa voit halutessasi vahvistaa profiilisi saadaksesi profiiliisi keltaisen vahvistusmerkin. Se kertoo muille käyttäjille, että olet, kuka sanotkin olevasi. Voimme myös vaatia tällaista vahvistautumista, jos tiliisi liittyy huomattava turvallisuushuoli. Profiilin vahvistamiseen tarvitaan voimassa oleva henkilöllisyystodistus sekä reaaliaikainen selfie (omakuva), jota vertaamme profiiliin ladattuihin kuviin. Tämä tarkistus voidaan toteuttaa joko automaattisesti tai manuaalisesti ihmisen tekemänä. Jos valitset automaattisen tarkistuksen ja annat suostumuksesi tähän, keräämme kasvojesi geometriset tiedot, joita voidaan pitää biometrisenä tietona joissakin maissa. Automaattitarkistus ei ole saatavilla alle 16-vuotiaille käyttäjille.

Sijaintisi (GPS-koordinaatit). Keräämme ja käsittelemme GPS-sijaintitietojasi suostumuksesi mukaan. Tämä mahdollistaa, asetuksistasi riippuen, profiiliisi lisäämäsi kaupungin näkymisen sekä lähellä olevien käyttäjien lisäämisen ystäviksi. Tämä GPS-tietoihin perustuva sijaintipalvelu ei ole saatavilla alle 15-vuotiaille käyttäjille. Myös muita rajoituksia voi ilmetä iästäsi, asuinmaastasi sekä sovellettavista laeista riippuen. 

Arvioitu sijaintisi (IP-osoite). Jos GPS-tietoihin perustuva paikantaminen ei ole käytössä tai saatavilla, määritämme likimääräisen sijaintisi – kuten asuinkaupunkisi – IP-osoitteesi avulla tarjotaksemme sinulle paremman käyttökokemuksen. Tämä arvioituun sijaintiin perustuva paikannus ei ole saatavilla alle 15-vuotiaille käyttäjille. 

Yubossa jakamasi sisältö. Yubon ominaisuuksia käyttäessäsi käsittelemme ja tallennamme jakamasi sisällön, kuten valokuvat, videostriimit ja viestit. Meidän on myös käsiteltävä sisältöön liittyviä teknisiä tietoja (esim. päivämäärä, laitetiedot, IP-osoite). 

On tärkeää muistaa, että muut käyttäjät, joiden kanssa olet vuorovaikutuksessa, saattavat nähdä Yubossa jakamasi sisällön ja tallentaa sen itse omille laitteilleen (esim. kuvakaappauksilla).

Yuboa käyttäessä ei ole suositeltavaa jakaa arkaluonteista tietoa, kuten rodun tai etnisen alkuperän, poliittiset mielipiteet, uskonnollisen vakaumuksen terveydentilan, seksielämän tai seksuaalisen suuntautumisen paljastavia tietoja. On kuitenkin osa ilmaisunvapauttasi tehdä näin, mikäli vain noudatat alustan sääntöjä. Tällöin sinun on kuitenkin tiedostettava, että tuot nämä tiedot itse julkisiksi ja kaikkien nähtäville. 

Pääsy laitteesi kameraan, valokuviin ja videoihin. Jotta voimme lähettää ja ladata valokuvasi tai videosi laitteeltasi alustalle sekä mahdollistaa live-videotoiminnon käytön, on meidän saatava käyttölupa laitteesi mediaan ja kameraan.

3.2. Palvelujamme käyttäessäsi automaattisesti kerättävät tiedot

Tiedot uusien käyttäjien saannista. Luvallasi keräämme teknisiä tietoja, kuten mainos-ID:si (eli satunnaisesti generoidut numerot, jotka voit nollata laitteesi asetuksissa) markkinointikampanjoidemme tehokkuuden ja attribuution mittaamiseksi (lisätietoja löydät kohdasta 4.3).

Tiedot toiminnastasi Yubossa. Palvelujamme käyttäessäsi sinusta kerätään seuraavia tietoja: 

  • tiliisi yhdistetty Yubo-ID
  • rekisteröitymisesi päivämäärä 
  • viimeisimmän kirjautumisesi päivämäärä 
  • asuinmaasi
  • Yubo-asetuksesi (esim. ilmoitusasetukset tai live-asetukset)
  • vuorovaikutuksesi Yubo-ominaisuuksien ja muiden käyttäjien kanssa (esim. tykkäysten tai alapeukutusten lukumäärä pyyhkäisyominaisuudessa). 

Tiedot Yubo-ostoksistasi. Jos ostat Yubossa saatavilla olevia maksullisia tuotteita, tallennamme osto- ja tilaushistoriasi. Emme kuitenkaan käsittele maksutietojasi, sillä nämä tiedot kerää ja käsittelee laitteesi sovelluskauppa (App Store/Google Play).

Tiedot laitteista ja laitteistosta: Keräämme palveluihimme käyttämistäsi laitteista ja laitteistoista seuraavia tietoja:

  • IP-osoitteesi 
  • laitteesi merkki ja malli 
  • mainos-ID:t, kuten Googlen AAID ja Applen IDFA, jotka molemmat ovat satunnaisesti luotuja numeroita, jotka voit nollata laitteesi asetuksista 
  • sovelluksen viat ja kaatumiset 
  • Yubo-asetuksesi (esim. ilmoitusasetukset tai live-asetukset)
  • laitteesi käyttöjärjestelmä.

Tällaisten tietojen keruu saattaa edellyttää evästeiden tai muiden seurantatyökalujen käyttöä. Lisätietoja saat evästekäytännöstämme

3.3. Kolmansilta osapuolilta saamamme tiedot

Muut käyttäjät. Saatamme saada tietoa muilta käyttäjiltä etenkin käyttäjien luoman sisällön, tukipyyntöjen sekä ilmiantojen yhteydessä. 

Liikekumppanit. Voimme saada tietoa liikekumppaneiltamme, joihin voi kuulua esimerkiksi sovelluskauppoja, käyttöjärjestelmien tarjoajia, analytiikkatoimijoita sekä muita julkaisijoita tai sosiaalisen median alustoja. 

Lainvalvontaviranomaiset ja kansalaisjärjestöt. Saatamme saada tietoa kansalaisjärjestöiltä tai lainvalvontaviranomaisilta turvallisuuden, tutkimusten tai oikeudenkäyntien tarkoituksissa. 

4. TIETOJESI KÄYTTÖTAVAT

Käytämme, tarkastelemme ja/tai jaamme henkilötietojasi pääasiassa Yubon palvelujen tarjontaan sekä sinulle turvallisen, sujuvan ja laadukkaan kokemuksen luontiin. Lisätietoja ja esimerkkejä tietojesi käyttötarkoituksista saat alla olevasta listasta.  

4.1. Tilisi sekä Yubon ja sinun välisen suhteen hallinta sekä sovelluksen ominaisuuksien käyttö

  • Käyttäjätilisi (ml. pääsy Yubo-palveluihin ja Apua-toimintoon) luonti ja hallinnointi. Asuinmaastasi riippuen saatamme pyytää huoltajan suostumusta ennen Yubon käyttösi sallimista.
  • Yubossa saatavilla olevien sekä pyytämiesi ominaisuuksien käytön mahdollistaminen. Tällaisia ominaisuuksia ovat muun muassa live-videoiden striimaus tai katselu, uusien ystävien teko pyyhkäisyillä, hauskan sisällön lisäys omaan profiiliin tai muihin ominaisuuksiin, viestien sekä kuvien lähettäminen ystäville sekä tuotteiden ja/tai tilausten osto halutessasi.
  • Tilisi vahvistaminen keltaisen vahvistusmerkin myöntämiseksi tätä pyytäessäsi (tutustu lisätietoihin osiosta 3.1).
  • Live-videoiden sekä ystäviksi tulleiden käyttäjien välisten viestien hallinnointi ja tallennus.
  • Sopivissa asiayhteyksissä sellaisten kampanjoiden ja sisältöjen näyttö, joista uskomme sinun pitävän – erityisesti tiettyjä maksullisia palveluita käytettäessä (esim. Yubon 'Power Pack').
  • Asiakastukeen lähettämiesi pyyntöjen, kysymysten ja valitusten hallinta sekä niihin vastaaminen.

Pidämme käyttöehtojamme laillisena perustana henkilötietojesi käsittelylle tämän osion 4.1 mukaisesti. Huomaathan, että nämä ehdot toimivat sopimuksena sinun ja Twelve-Appin välillä. 

Pyydämme suostumustasi eri toimiin lain näin vaatiessa. Tavallisesti näin saattaa tapahtua esimerkiksi, jos tarvitsemme asuinmaasi lainsäädännön vuoksi huoltajan suostumuksen Yuboon liittymisellesi. Valitessasi automaattisen tarkistuksen vaihtoehdon pyydämme suostumustasi myös profiilisi vahvistamiseen, sillä kasvojen geometristen tietojen analyysiä voidaan pitää biometrisenä tietona joillakin asuinalueilla.

4.2. Palvelujemme sekä käyttäjäkokemuksemme parantaminen

  • Mittaukset siitä, miten käytät palvelujamme sekä mistä ominaisuuksista pidät eniten ja mistä vähiten; sovelluksen käyttötilastojen laatiminen ja analyysi. 
  • Uusien Yubo-ominaisuuksien luonti ja kehitys sekä testaus ennen julkaisua.
  • Kohtaamiesi teknisten ongelmien ymmärrys ja ratkaisu. 
  • Sisäisen viestintämme sekä markkinointitoimintamme hallinnointi; esimerkkinä Yubo-yhteisön animointi tai sisäiset tilastolliset tutkimukset. 
  • Asiakastukemme vastausten laadun arviointi ottaessasi meihin yhteyttä.
  • Profiilisi ehdottaminen muille käyttäjille sekä muiden profiilien näyttäminen sinulle asetustesi, sijaintisi, aktiviteettisi sekä profiilisi tietojen perusteella uusien ystävien teon mahdollistamiseksi.
  • Käyttäjäkokemuksen, sovelluksen teknisen toiminnan sekä käyttäjien kommunikointitapojen parantaminen. 

Pidämme Twelve-Appin oikeutettua etua laillisena perustana henkilötietojesi käsittelylle tämän osion 4.2 mukaisesti, jotta ymmärrämme odotuksesi ja teemme kokemuksestasi Yubossa hauskan ja sujuvan.

4.3. Räätälöityjen palvelujen ja pääsyn tarjonta joihinkin tietoihin laitteellasi

  • Palvelujen mukautus sijaintitiedoilla, jotta voit nähdä lähialueesi live-videoita ja ehdotettuja ystäviä. Etäisyys ei voi olla alle 30 km.
  • Pääsy laitteesi valokuva-albumiin, kameraan ja mikrofoniin kuvien, videoiden ja äänitteiden jakamiseksi Yubossa.
  • Virtuaalivahvisteisen todellisuuden kokemuksiemme laadun parantaminen TrueDepth-kamerasta saaduilla reaaliaikaisilla tiedoilla. Emme tallenna näitä tietoja palvelimillemme tai jaa niitä kolmansille osapuolille.
  • Markkinointikampanjoidemme suorituskyvyn ja attribuution mittaaminen. Tämän avulla voimme esimerkiksi määrittää, miltä sivustolta tai sovellukselta latasit Yubon. Lisätietoja löydät evästekäytännöstämme
  • Tuotteistamme, turvallisuuspäivityksistämme sekä sovelluksen muiden käyttäjien toimista kertovien ponnahdusilmoitusten lähettäminen. 
  • Mainosten näyttäminen, jotta voit (i) käyttää Yubon ilmaisia ominaisuuksia ja (ii) osallistua halutessasi Ads with Rewards -ohjelmaan, joka mahdollistaa YuBucksien ansaitsemisen mainoksia katsomalla. Näiden mainosohjelmien saatavuuteen vaikuttavat sovellettavat lait sekä käyttäjän ikä ja asuinmaa. Lisätietoja saat evästekäytännöstämme

Pidämme suostumustasi laillisena perustana henkilötietojesi käsittelylle tämän osion 4.3 mukaisesti silloin, kun käyttäjän suostumus on sovellettavissa laissa linjattu vaadituksi lailliseksi perustaksi. 

Voit perua suostumuksesi koska tahansa tai kieltäytyä tietojesi käsittelystä (sovellettavista laeista riippuen). Suostumukset ja kiellot ovat yleensä hallittavissa Yubon ja/tai laitteesi asetuksissa. 

4.4. Verkkoturvallisuuden varmistus ja parannus Yubossa

  • Käytäntöjen täytäntöönpano yhteisösääntöjen vastaisten sisältöjen ja profiilien moderoimiseksi. Voimme tarkistaa profiilisi sekä aktiviteettisi ja ryhtyä turvallisuusongelman ilmetessä asianmukaisiin jatkotoimenpiteisiin. Tämä voi tarkoittaa eri toimia, kuten varoituksen lähettämistä, sopimattoman sisällön poistoa tai suodattamista, tilin vahvistuksen edellyttämistä sekä tilin tilapäistä tai pysyvää lukitsemista. Yubon käyttöön mahdollisesti huomattavasti vaikuttavat toimet (kuten pysyvän eston) päättävät ihmismoderaattorit sisäisten käytäntöjemme mukaisesti. Joitakin sisältöjä kuitenkin voidaan suodattaa automaattisesti, jotteivät muut käyttäjät altistu niille. Voimme alkaa Yubossa turvatoimenpiteisiin myös kolmansien osapuolten alustoilla havaitun aktiviteettisi perusteella, mikäli tällainen tulee tietoisuuteemme.
  • Automaattisten teknologioiden kehittäminen ja käyttö yhteisösääntöjä rikkovien ja/tai selvästi laittomien sisältöjen tunnistamiseen. Nämä teknologiat voivat analysoida sisältöä (etenkin tekstiä, kuvia tai videoita) ja tunnistaa niissä olevat sääntöjemme rikkomukset. Kyseisillä työkaluilla pyrimme havaitsemaan mahdollisimman nopeasti eri rikkomukset, kuten väkivallan, huumeiden käytön, lasten hyväksikäytön, roskapostin sekä seksuaalisen, vihamielisen tai syrjivä sisällön – jopa ennen niiden ilmiantoa muiden käyttäjien toimesta. Näin ne tukevat moderointiamme ja mahdollistavat välittömän toiminnan rikkomusten ilmetessä.  
  • Menettelytapojen ja teknologioiden kehitys sekä täytäntöönpano valeprofiilien estämiseksi sekä käyttäjiemme asianmukaiseksi tunnistamiseksi. Tätä varten:
    undefinedundefinedundefined
  • Käyttäjien seuranta turvallisuussyistä. Liputamme väliaikaisesti käyttäjät, jotka on ilmiannettu tai joiden uskomme toimivan turvallisuutta vaarantavalla tai laittomalla tavalla Yubossa. Tilien liputuksen avulla moderaattorimme voivat suorittaa tutkimuksia ja ryhtyä tarvittaviin jatkotoimenpiteisiin. 
  • Tässä osiossa 4.4 mainittujen turvallisuusmenettelyjen, -käytäntöjen ja -teknologioiden tehokkuuden arviointi niiden parantamiseksi sekä uusien, mielestämme Yubossa hyvinvointisi ja turvallisuutesi parantamisessa mahdollisesti tehokkaampien vaihtoehtojen kehittämiseksi. Tämä kattaa esimerkiksi moderaattoriemme ja asiantuntijoidemme tekemän työn laatuarvioinnin sekä automatisoitujen teknologioidemme kouluttamisen niiden tarkkuuden asteittaiseksi parantamiseksi. 

Pidämme Twelve-Appin oikeutettua etua laillisena perustana henkilötietojesi käsittelylle tässä osiossa 4.4 linjatusti, jotta Yubo pysyy turvallisena ja kunnioittavana ilmaisun paikkana sekä varjelee sovelluksen käyttäjien luottamusta. 

Varjelemme tätä oikeutettua etua käyttöehdoillamme, ryhtyen jatkotoimiin palveluehtojen ja/tai yhteisösääntöjen rikkomusten ilmetessä. 

Asuinalueilla, joissa valokuvan analysointia ikäarvion tekemisen tai profiilin vahvistamisen tarkoituksiin pidetään biometrisenä tietona, pyydämme käyttäjän suostumusta tämän tiedon käsittelyyn.

4.5. Laillisten velvoitteidemme täyttäminen sekä yhteistyö  viranomaisten kanssa.

  • Käyttäjien saataville tuotava raportointitoiminto, joka on sisällytetty sovelluksen ominaisuuksiin. Toiminnolla käyttäjät voivat ilmiantaa muita käyttäjiä sekä sisältöjä, joiden he uskovat rikkovanyhteisösääntöjämme. Lähetetyt ilmiannot tarkistaa moderointitiimimme, joka ryhtyy tarvittaessa jatkotoimenpiteisiin ilmiannettua sisältöä tai käyttäjää vastaan.
  • Lainvalvontaviranomaisten avustus ja selvästi laittomien sisältöjen poisto. Olemme velvoitettuja ryhtymään toimiin verkossa tapahtuvia rikoksia vastaan sekä poistamaan tai estämään laittomat sisällöt heti saadessamme tietää niistä. Samoin meidän on myös ilmoitettava toimivaltaisille viranomaisille tietyistä rikkomustyypeistä sekä säilytettävä tutkimuksiin tarvittavia tietoja näin pyydettäessä. 
  • Sovellettavien laillisten vaatimusten noudattaminen. Tämä kattaa muun muassa osiossa 9 linjattujen tietosuojaoikeuksiesi käyttämiseksi lähettämiesi pyyntöjen käsittelyn. 

Pidämme asiaankuuluvia lakisääteisiä velvoitteitamme laillisena perustana henkilötietojesi käsittelylle tämän osion 4.5 mukaisesti. 

Huomaathan, että tarvittaessa käytämme henkilötietoja oikeuksiemme käyttöön tai puolustamiseen oikeuskäsittelyssä oikeutettuun etuumme vedoten.  

4.6. Hengenvaarallisten hätätilanteiden hallinta kaikkien palvelujemme käyttäjien kohdalla

  • Yhteydenotto toimivaltaisiin viranomaisiin. Ilmoitamme alustallamme hengenvaaran (esimerkiksi itsetuhoisuuden tai väkivallan kautta) aiheuttavista tilanteista tai sisällöistä toimivaltaisille viranomaisille. Moderaattorimme on koulutettu tunnistamaan tilanteet, jotka edellyttävät kiireellistä raportointia. Asiayhteydestä riippuen he laativat sisäisiä raportteja, jotka tarkastetaan ennen lähetystä asianmukaisille viranomaisille. 
  • Käyttäjätuki. Asiantuntijamme tarjoavat apua tarvitseville käyttäjille hyödyllisiä tietoja ja resursseja. 

Pidämme elämälle välttämättömien etujen varjelua oikeudellisena perustana henkilötietojen käsittelylle tämän osion 4.6 mukaisesti. 

5. TIETOJESI SÄILYTYKSEN KESTO

5.1. Tilin voimassaoloaika

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan, kuin tarvitsemme niitä palvelujemme käyttösi mahdollistamiseen. 

Voit poistaa tilisi koska tahansa napauttamalla Yubo-asetuksista löytyvää "Poista tilini"-painiketta. Tilin poistettuasi et enää pysty käyttämään palveluitamme, eikä profiilisi ole enää saatavilla tai näkyvissä muille käyttäjille. 

Huomaathan, että poistamme tilisi, jos olet ollut Yubossa kahden vuoden ajan epäaktiivinen, eli et ole käyttänyt sovellusta kahden yhtäjaksoisen vuoden aikana lainkaan. 

5.2. Erityiset tietojen säilytysajat

Kaikkea käsittelemäämme tietoa ei säilytetä samaa aikaa, ja poikkeuksia tehdäänkin erityisesti seuraavien tietotyyppien osalta:

  • Yksityisviestit poistetaan kahden vuoden jälkeen ja chatissä lähetetyt kuvat vuoden kuluttua. 
  • Live-videoiden videot ja kuvat poistetaan nopeasti (minuuttien tai tuntien sisällä). Vain live-videoiden kuvakaappauksia saatetaan säilyttää pidempään, mikäli live-videot ilmiannetaan tai niissä havaitaan yhteisösääntöjen rikkomuksia. 
  • Säilytämme yhteisösääntöjemme vastaista sisältöä tietyn ajan, vaikka se olisi poistettu Yubo-alustalta. Tarkka säilytysaika vaihtelee sisällön ja rikkomuksen tyypin mukaan. 
  • Vuorovaikutuksesi tukitiimimme kanssa voidaan säilyttää jopa 5 vuotta tapauksen käsittelyn lopetuksesta. Tämä auttaa meitä ryhtymään jatkotoimiin asiakastukeen liittyen sekä puolustautumaan mahdollisten vaatimusten tai oikeustoimenpiteiden ilmetessä. 
  • Maantieteellinen sijaintisi (ts. laitteesi GPS-tiedot), mikäli käytössä, säilytetään seuraavaan Yubo-kirjautumiseesi asti; tällöin se korvataan uudella sijainnillasi. 
  • Tilin vahvistamiseen käytetyt henkilöllisyystodistukset poistetaan muutaman päivän kuluttua vahvistuksesta. Kasvojen geometriset skannaukset poistetaan heti vahvistusprosessin jälkeen. Säilytämme reaaliaikaisen selfie-kuvan niin kauan, kuin profiilisi on Yubossa aktiivinen tilisi vahvistuksen ylläpitämiseksi.    

Osioissa 5.1 ja 5.2 linjatuista ehdoista huolimatta voimme säilyttää joitakin henkilötietoja tavallista pidemmän aikaa, mikäli olemme laillisista syistä velvoitettuja tekemään näin. Saatamme myös joutua säilyttämään henkilötietoja riitatilanteiden ratkaisemiseksi tai oikeuksiemme käyttämiseksi tai puolustamiseksi tarvittavan ajan. 

6. JAETTUJEN HENKILÖTIETOJESI SAAJAT

6.1. Jakamamme tiedot

Emme myy henkilötietoja, mutta voimme jakaa niitä alla linjatusti:

  • Twelve-Appin henkilökunta. Valtuutetuilla työntekijöillämme on pääsy henkilötietoihisi, joita he käsittelevät tarpeen mukaan osiossa 4 luetelluissa tarkoituksissa. Työntekijämme ovat salassapitovelvollisia, ja heidän pääsyään rajoitetaan työtehtävien mukaan. 
  • Palveluntarjoajat.  Jaamme henkilötietojasi eri palveluntarjoajille toimintamme mahdollistamiseksi sekä palvelujemme parantamiseksi. Käytämme palveluntarjoajia esimerkiksi palvelumme ylläpitoon, mikä kattaa henkilötietojesi käsittelyn muun muassa: palvelujen suorituskyvyn seuraamiseksi; Yubo-sisältöjen moderoimiseksi; yhteisösääntöjemme rikkomusten havaitsemiseksi; asiakastuen tapausten säilyttämiseksi ja/tai käyttäjien auttamiseksi; lisäominaisuuksien tarjoamiseksi palveluissamme. Käytämme vain palveluntarjoajia, jotka tarjoavat vahvat tietosuojatakuut sekä sitoutuvat turvallisuus- ja salassapitovelvoitteisiin. 
  • Omistajanvaihdos. Mikäli yrityksemme on osa konkurssia, fuusiota, yrityskauppaa, uudelleenjärjestelyä, divestointia, rakenneuudistusta, varojen myyntiä tai muuta hallinnan muuttavaa tapahtumaa, saatamme joutua siirtämään henkilötietojasi toiselle taholle osana vaihdosta. Tämä tietosuojakäytäntö säilyy voimassa uudelle taholle siirretyillä henkilötiedoilla.
  • Yhteistyökumppanit. Saatamme luovuttaa henkilötietoja Twelve-Appin kumppaniyrityksille palveluiden toiminnan tukemiseksi tai mihin tahansa muuhun osiossa 4 listattuun tarkoitukseen.
  • Oikeuksien puolustus. Katsoessamme tarpeelliseksi laillisten oikeuksiemme puolustamisen, käyttöehtojen kaltaisen sopimuksen täytäntöönpanon, puolustukseen valmistautumisen tai oikeudenkäyntiin osallistumisen, saatamme jakaa henkilötietojasi toimivaltaisille tuomioistuimille, valtion viranomaisille, toimielimille, oikeudellisille neuvonantajille ja/tai asiantuntijoille näin toimiaksemme. 
  • Lakisääteiset velvoitteet ja yleinen turvallisuus.  Saatamme luovuttaa henkilötietoja lainvalvonta-, oikeus- tai hallintoviranomaisille ja/tai muille järjestöille: vastauksena lailliseen määräykseen, pyyntöön, haasteeseen tai etsintälupaan; suojellaksemme kenen tahansa henkilön (etenkin lapsen) turvallisuutta tai koskemattomuutta; varmistaaksemme palveluiden turvallisuuden ja eheyden tai suojataksemme meidän tai alustan käyttäjien oikeuksia, vapauksia tai omaisuutta.
  • Mainoskumppanit. Etukäteen antamallasi suostumuksella (sovellettavien lakien sitä vaatiessa) saatamme jakaa joitakin henkilötietojasi mainoskumppaniemme kanssa, jotta voimme paremmin valita sovelluksessa sinulle näytettävät mainokset, mitata mainosten suorituskykyä sekä tehdä laskutuksia mainospalvelusta kyseisille kumppaneillemme. Emme jaa suoran tunnistamisen mahdollistavia henkilötietoja, kuten nimeäsi tai sähköpostiosoitettasi. 

6.2. Jakamasi tiedot

Käyttäessäsi palveluitamme esimerkiksi muille chattäillemällä tai näyttäytymällä live-videossa, jaat joitakin tietoja muiden käyttäjien kanssa. Kaikki Yubossa jakamasi tiedot, tekstit, kuvat tai videot ovat osa henkilötietojasi. Sinun tulee siksi olla erittäin varovainen sen suhteen, mitä tietoa ja sisältöä jaat alustalla. 

Huomaathan, että emme voi estää sinua jakamasta tietoja palvelujemme käytön yhteydessä, emmekä hallita sitä, mitä tietojasi saavat käyttäjät saattavat tehdä niillä. Lähetämme sinulle varoituksen ennen henkilökohtaisten tietojen jakoa, jotta ymmärrät varmasti toimiesi seuraukset

7. KANSAINVÄLINEN TIETOJEN SIIRTO

Twelve-App on ranskalainen yritys, jolla on tytäryhtiöitä, alihankkijoita ja palveluntarjoajia useissa maissa ympäri maailman. Tämän vuoksi Twelve-Appin on siirrettävä (mm. viestinnän, pääsyoikeuksien ja tallennusten kautta) henkilötietojasi asuinmaasi ulkopuolisille alueille – myös maihin, joissa on erilaiset tietosuojalait, joita ei ehkä pidetä "riittävinä" Euroopan komission toimesta, etenkin siirron kohteen ollessa Yhdysvallat. 

Suoritamme siksi asianmukaiset suojatoimet (kuten Euroopan komission vakiolausekkeet EU:n tietosuojalakeja sovellettaessa) varmistaaksemme, että kaikki valtionrajat ylittävät siirrot noudattavat sovellettavia sääntöjä. Kopion näistä vakiolausekkeista saat ottamalla yhteyttä tietosuojatiimiimme sähköpostitse osoitteessa privacy@yubo.live.

8. TIETOTURVA

Twelve-App pyrkii eri toimilla varmistamaan henkilötietojesi salassapidon, eheyden ja saatavuuden. Nämä toimenpiteet voivat vaihdella tietojesi arkuuden mukaan. Teemme parhaamme ylläpitääksemme riskitasoon suhteutettuja turvatoimia. 

Vaikka teemme kaikkemme varmistaaksemme verkkomme ja järjestelmiemme eheyden ja turvallisuuden, emme silti voi taata, että turvatoimenpiteemme ovat tehokkaita kaikissa olosuhteissa. Siksi on myös sinun vastuullasi pitää tietosi (kuten salasanasi) luottamuksellisina sekä ilmoittaa meille välittömästi, mikäli käyttäjätietojesi luottamuksellisuutta on rikottu.  

9. TIETOSUOJAOIKEUTESI

Twelve-App sitoutuu tarjoamaan sinulle henkilötietojasi koskevat oikeudet sovellettavien lakien mukaisesti.

Näiden oikeuksien käyttämisen edellytykset voivat vaihdella sovellettavien lakien ja määräysten mukaan. Oikeuksia voidaan rajoittaa sovellettavien lakien ja määräysten, muiden ihmisten oikeuksien ja vapauksien, salassapitovelvoitteidemme, kaupallisten salaisuuksien ja/tai immateriaalioikeuksien suojan mukaisesti. Tarvittaessa sinulle ilmoitetaan syyt siihen, miksi Twelve-App ei voinut täyttää henkilötietojasi koskevaa pyyntöäsi kokonaan tai osittain.

Tietosuojaoikeutesi linjaavat, että:

  • Sinulla on oikeus päästä käsiksi henkilötietoihisi sekä oikeus tietojen siirrettävyyteen, jolloin saat kopion kyseisistä tiedoista niiden antoon yleisesti käytetyssä muodossa. Helpoin tapa saada haluttu tieto on mennä Yubo-tilin asetusten kohtaan > Turvallisuus ja yksityisyys > Personointi ja tiedot > Anna tietoni.
  • Sinulla on oikeus korjauttaahenkilötietojasi niiden ollessa virheellisiä, puutteellisia tai vanhentuneita. Voit päivittää suurimman osan tiedoistasi suoraan Yubo-tililläsi.
  • Sinulla on oikeus poistattaa henkilötietosi (ts. "oikeus tulla unohdetuksi"). Voit lisäksi pyytää tilisi poistoa Yubo-asetusten kohdasta > Poista tilini.
  • Sinulla on oikeus perua suostumuksesi, mikäli tätä edellytetään tietojesi käsittelyyn. Useimmissa tapauksissa voit perua suostumuksesi sovelluksen asetusten kohdassa > Personointi ja tiedot ja/tai laitteesi asetuksissa. 
  • Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, jos sinulla on siihen erityinen syy omasta tilanteestasi johtuen. 
  • Sinulla on oikeus rajoittaa tietojen käsittelyä joissakin tapauksissa, kuten kiistäessäsi tietojesi tarkkuuden, niiden käsittelyn ollessa lainvastaista tai jos emme enää tarvitse henkilötietojasi, mutta tarvitset niitä itse oikeudellisten vaatimusten tekoon, käyttöön tai puolustamiseen. 
  • Sinulla on oikeus antaa ohjeita henkilötietojesi säilyttämiseen, poistoon ja luovuttamiseen kuolemasi jälkeen.

Lue Yhdysvaltain tietosuojailmoitus saadaksesi lisätietoja tietosuojaoikeuksistasi Yhdysvalloissa.

Huomaathan, että näiden oikeuksien käyttö (esim. kieltäytymällä kaikkien tai tiettyjen henkilötietojesi käsittelystä) saattaa heikentää käyttökokemustasi Yubossa. 

Jos et voi tai et halua käyttää oikeuksiasi suoraan sovelluksessa, voit ottaa yhteyttä tietosuojatiimiimme sähköpostitse osoitteessa privacy@yubo.live tai lähettämällä pyynnön tästä. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

Sinulla on myös oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle tietosuojaviranomaiselle henkilötietojesi käsittelystä. Voit ottaa tällaiseen tahoon yhteyttä suoraan, vaikkakin ehdotamme, että otat ensin yhteyttä Twelve-Appiin ongelman ratkaisemiseksi. Jos asut Euroopan unionin alueella, saat lisätietoja tietosuojaviranomaisestasi täältä, ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa asuvana täältä.  

10. LASTEN TIETOSUOJA JA IKÄPORTIT

Lasten yksityisyyden suojaaminen on meille tärkeää. Emme kohdista Yuboa alle 13-vuotiaille, emmekä myöskään tietoisesti kerää heiltä henkilökohtaisia tietoja. 

Emme salli tilin luomista tai Yubon käyttöä, jos olet alle 13-vuotias. Saatamme valvoa tämän rajoituksen noudattamista skannaamalla kasvokuvasi varmistaaksemme, että olet yli 13-vuotias. Asiallisten epäilysten ilmetessä voimme myös pyytää sinua vahvistamaan henkilöllisyytesi. 

Jos saamme tietää, että alle 13-vuotias lapsi on antanut meille henkilökohtaisia tietojaan, pyrimme kohtuullisin toimin poistamaan kyseiset henkilötiedot järjestelmästämme. 

Asuinmaasi laeista riippuen saatamme vaatia huoltajasi suostumuksen Yubon käytöllesi ennen tämän sallimista.

Jokaiselle Yubon ominaisuudelle on lisäksi asetettu ikäerottelusäännöt. Tämä tarkoittaa, että et voi olla Yubossa vuorovaikutuksessa kaikenikäisten käyttäjien kanssa, vaan ainoastaan oman ikäryhmäsi käyttäjien kanssa. 

11. EHDOKKAAN YKSITYISYYS

Työnantajana Twelve-App käsittelee yrityksestämme työpaikkaa hakevien ehdokkaiden henkilötietoja, tapahtui tämä verkko-osoitteessa www.yubo.live, postitse, sähköpostitse tai työpaikkojen julkaisuun käyttämällämme ilmoitusalustalla. 

Käsiteltyjä henkilötietoja ovat yleensä ehdokkaan ammatillinen tausta, koulutus, suositukset, pätevyydet, palkkaus ja ehdokkaan toimittamien asiakirjojen, kuten ansioluettelon ja saatekirjeen, analyysi. 

Näitä tietoja käsitellään työntekijöiden hankinnan, hakemusten tarkastelun, haastattelujen ja testien järjestämisen, hakijan kanssa viestinnän sekä rekrytointiprosessin hallinnan tarkoituksissa. Tiedot säilytetään enintään 2 vuotta viimeisestä yhteydenotosta hakijaan tai poistetaan jo tätä aikaisemmin, jos hakija niin pyytää. Säilytysaika mahdollistaa hakijan pysymisen ajan tasalla häntä mahdollisesti kiinnostavista työmahdollisuuksista. 

Pidämme Twelve-Appin oikeutettua etuna laillisena perustana henkilötietojesi käsittelylle tämän osion 11 mukaisesti.

12. YHTEYDENOTTO

Jos sinulla on kysyttävää tämän tietosuojakäytännön soveltamisesta, tulkinnasta tai täytäntöönpanosta tai pyyntöjä henkilötietojesi osalta, voit ottaa meihin yhteyttä:

  • täyttämällä verkkoyhteydenottolomakkeen Yubo-verkkosivustolla (support.yubo.live) tai sovelluksessa
  • lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy@yubo.live
  • kirjeitse osoitteessa: TWELVE-APP – Privacy, 59 rue de Ponthieu, bureau 562, 75008 Pariisi, Ranska.

13. PÄIVITYKSET TÄHÄN TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖÖN

Päivitämme tätä tietosuojakäytäntöä ajoittain huomioidaksemme siinä tekniset, taloudelliset, lainsäädännölliset tai oikeudelliset muutokset tai jos muutamme henkilötietojen käsittelytapojamme etenkin noudattaaksemme sovellettavien lakien ja määräysten mahdollisia muutoksia.

Ilmoitamme sinulle etukäteen asianmukaisin keinoin merkittävistä muutoksista tähän tietosuojakäytäntöön. Yleensä tämä tehdään sovelluksen sisäisen ilmoituksen kautta. Etukäteen annetun ilmoituksen jälkeen minkä tahansa Twelve-Appin ylläpitämän tai Yubo -brändin alla toimivan verkkosivuston tai sovelluksen jatkunut käyttö ja/tai minkä tahansa Twelve-Appin tarjoaman tuotteen tai palvelun käyttö tarkoittaa, että hyväksyt kyseiset muutokset.

Yubo logo

Tietoja

  • Tietoa meistä
  • Uutishuone
  • Urat
  • Ota yhteyttä
InstagramYoutubeTikTokLinkedIn
  • Käyttöehdot
  • Oikeudellinen ilmoitus
  • Lainvalvonta
  • Älä myy tai jaa henkilötietojani
Made with love in Paris